De onderneming  BRITEX, gevestigd  Drève de l’Infante  1410 Waterloo, is gespecialiseerd in de verkoop van beddengoed - voornamelijk dekens - en wordt vertegenwoordigd door de Heer Thierry Tassier.

Om zich op de erg concurrerende textielmarkt van haar concurrenten te kunnen onderscheiden, ontwikkelt en bestudeert BRITEX hoofdzakelijk producten die aan de behoeften van veeleisende klanten tegemoetkomen. De onderneming positioneert zich altijd in "nichemarkten"  waar de vraag naar producten 

Het is ook in die optiek van diversificatioe en in het kader van haar zoektocht naar een specifieke nichemarkt waaar kwaliteit primeert dat BRITEX het international befaamde merk SOLE MIO overnam.

Het van oorsprong Belgische merk SOLE MIO  is wereldwijd bekend en was aanvankelijk het "vlaggenschipmerk" en de trots van de MANTA-fabrieken in WAASMUNSTER, een van de meest bekende en getalenteerde textielhuizen van de Belgische dekensector.

Na de overname van het merk in april 2005 zocht BRITEX naar de beste manier om het prestigieuse imago van het merk SOLE MIO nieuw leven in te blazen.