De onderneming  BRITEX, gevestigd  Drève de l’Infante  1410 Waterloo, is gespecialiseerd in de verkoop van beddengoed - voornamelijk dekbedden en dekens - en wordt vertegenwoordigd door de Heer Thierry Tassier.

Om zich op de erg concurrerende textielmarkt van haar concurrenten te kunnen onderscheiden, ontwikkelt en bestudeert BRITEX hoofdzakelijk producten die aan de behoeften van veeleisende klanten tegemoetkomen. De onderneming positioneert zich altijd in "nichemarkten"  waar de vraag naar producten met een aanzienlijke meerwaarde groot is, zoals onbranbare producten, artkelen die op een hoge temperatuur gewassen kunnen worden, producten met een vormgeheugen, artikelen die een antibacteriêle behandeling onderdingen, enz. De producten zelf zijn daarbij bestemd zowel voir het traditionele, particuliere circuit als voor rusthuizen, ziekenhuizen, hotels, humanitaire organisaties, enz …

Het is ook in die optiek van diversificatioe en in het kader van haar zoektocht naar een specifieke nichemarkt waaar kwaliteit primeert dat BRITEX het international befaamde merk SOLE MIO overnam. De overname van dit merk van de Franse onderneming TOISON D’ OR vond plaats tijdens een "onderhandse"  veiling die op 20 april 2005 door de Handelsrechtbank van Angoulème in Frankrijk georganiseerd werd.

Het van oorsprong Belgische merk SOLE MIO  is wereldwijd bekend en was aanvankelijk het "vlaggenschipmerk" en de trots van de MANTA-fabrieken in WAASMUNSTER, een van de meest bekende en getalenteerde textielhuizen van de Belgische dekensector.

Na de overname van het merk in april 2005 zocht BRITEX naar de beste manier om het prestigieuse imago van het merk SOLE MIO nieuw leven in te blazen.

Na een zorgvulgige studie werden drie producten van topkwaliteit die onder de naam SOLE MIO aan de meest strikte crieteria op het vlak van controle, kwaliteit en traceerbaarheid dienen te voldoen, weehouden en in serie vervaardid. Deze drie producten zijn stuk voor stuk het summum van kwaliteit en voor hun verdeling wordt uitsluitend een beroep gedaan op de door BRITEX geselecteerde, meest representative winkels.